'Mag ik u iets vragen?'

WijkWijzers

“WijkWijzer, mag ik u iets vragen? Waar is de huisarts, de kinderboerderij, de winkel, de bibliotheek, de school voor de kinderen, de speeltuinen, het wijkcentrum en de tandarts? Welke bussen komen hier en hoe kan ik het best op de fiets naar de stad?”

 

Dit zijn vragen die nieuwe wijkbewoners vaak hebben. Voor statushouders zijn deze vragen extra belangrijk omdat ze vaak de gewoontes en de taal nog niet goed kennen. Daarom willen wij ze wegwijs maken in Tilburg Noord. Zodat ze zo snel mogelijk hun draai vinden en Tilburg Noord ook voor hen een nieuw thuis wordt.

 

Statushouders die een huis in de wijken Stokhasselt, Heikant en Quirijnstok krijgen toegewezen kunnen vanaf nu gekoppeld worden aan een WijkWijzer. Zij gaan acht weken lang samen op pad. Aan de hand van verschillende opdrachten gaan zij de wijk verkennen en behandelen ze een bepaald thema, denk aan onderwijs, veiligheid, openbaar vervoer dagbesteding en boodschappen.

 

Kom naar de inloopmiddagen op de onderstaande middagen of neem contact op de coördinatoren van WijkWijzers:

Het Ronde Tafelhuis locatie VerHalenHuis:

Inloop donderdagmiddag 14.45-15.45 uur

Contactpersoon Halima Özen

013-4553798

Halimaozen@rondetafelhuis.nl

 

ContourdeTwern locatie Ypelaer:

Inloop maandagmiddag 15.00-16.30 uur

Contactpersoon Carola Kiewied

013 455 29 28

carolakiewied@contourdetwern.nl