Suuq de markt op

Organiseert u een feestje, bent u op zoek naar een heerlijke maaltijd? in het Ronde Tafelhuis zijn de vrouwen van Suuq de markt op actief in onze Wereldkeuken. Met elkaar verzorgen deze somalische vrouwen lunches, soep en heerlijke diners. Met elkaar zijn zij nu op weg om onze Wereldkeuken tot een ontmoetingsplaats voor alle wijkbewoners te maken.

In het Ronde Tafelhuis zijn wijkbewoners van alle religies en culturen zich veilig. Een groep vrouwen onder hen heeft de handen ineen geslagen en wil na een experiment van een half jaar nu aan de slag om zich verder te ontwikkelen. Voor de een is het een geweldig sociaal initiatief, terwijl de meeste vrouwen zien dat hier een stap naar de arbeidsmarkt te maken is. Is het project in eerste instantie vooral gedragen door vrouwen met een Somalische achtergrond, inmiddels hebben zich ook Syrische statushouders zich verbonden. Mensen met roots in Eritrea, Afghanistan, Gambia, Ghana, Indonesi├ź, en niet te vergeten geboren Nederlanders, willen zich aan het project verbinden.

Suuq de markt op verbindt meerdere factoren en mogelijkheden. Zo is daar de activiteit zelf, die zich vooral richt op maaltijden in de Wereldkeuken. Steeds opnieuw worden verbindingen gelegd met onze taallessen, het VerWijsspreekuur en het project Stik en Strijk dat onlangs van start is gegaan.

Zo snijdt het mes aan meerdere kanten en worden vrouwen en mannen uit de hele wijk uitgenodigd om talenten en kwaliteiten in te zetten voor hun medewijkbewoners. En tegelijk zichzelf, op een manier die past bij eigen mogelijkheden en sociale geschiedenis, te ontwikkelen tot mensen die in staat zijn om hun plek op onze arbeidsmarkt in te nemen.

 

Suuq de markt op wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tilburg Akkoord

en een

Solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR _ Projecten in Nederland (PIN)