Sop- en Zeepplank

In ieder huishouden is het nodig: producten op het gebied van wassen, douchen en schoonmaken. In deze tijd waarin veel mensen met weinig geld moeten rondkomen zijn dit  vaak dure producten. Hoe vaak moet in een gezin met kinderen de wasmachine niet draaien? Hoeveel flessen shampoo en douchemiddelen zijn er niet nodig? Om nog niet te spreken van schuurmiddel, toiletreiniger en alle andere schoonmaakproducten.

En kennen wij het niet allemaal? Op een verjaardag, met Sinterklaas krijgen wij presentjes in de vorm van douchecrème, haarshampoo, bodylotion. Of we maken gebruik van een actie in de supermarkt: ‘3 voor de prijs’ van 2 of ‘2e gratis’. “Eigenlijk teveel voor ons, maar ja… neem toch maar mee”, denken we dan.
In het Ronde Tafelhuis is in samenwerking met vrijwilligers van de en de Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok, Montfortkerk en Protestantse gemeente Tilburg e.o. de Sop- en Zeepplank te vinden. Via het VerWijsspreekuur in het Ronde Tafelhuis worden deze producten, tegen een minimale vergoeding, beschikbaar gesteld voor mensen met een té laag inkomen.

Zo snijdt het mes aan twee kanten: Sop- en Zeep verdwijnt niet meer ongebruikt in de container. En mensen met te weinig inkomen worden hiermee ondersteund.

Wat kunt u inleveren? Alle ongebruikte en ongeopende producten op het gebied van schoonmaak, badkamer en wasmiddelen.

U kunt deze inleveren op de volgende punten:

Ronde Tafelhuis VerHalenHuis                        Wagnerplein 101                 ma tm vr 09.00-13.00 uur           tel. 4553798

Norbertijnenparochie HQ                                  De Schans 122                      ma tm vr 09.00-16.00 uur            tel. 4550663

Montfortparochie:                                                Corellistraat 231                  ma tm do 13.00-16.00 uur           tel. 4550510